Kategoriat
Tekijän nimi löytyy artikkelista

Otsikko on tähän tuleva

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä jättää tänään keskiviikkona 10.2.2021 välikysymyksen EU:n 750 miljardin euron elpymisvälineestä.

ISTV lähettää tiedotustilaisuuden suorana kello 13.

Kaksi muuta oppositiopuoluetta kristilliset ja kokoomus eivät ole toistaiseksi ilmoittaneet välikysymykseen osallistumisesta.

Perussuomalaisten ryhmäjohtajan Ville Tavion mukaan eduskuntaryhmä tavoittelee välikysymyksellään hallituksen kaatamista.

– Tässä on hallitus saatava ulos ja kansanedustajille aidosti vapaat kädet äänestää tuhoisaa EU-pakettia vastaan. Hallituspuolueiden kansanedustajat laitetaan äänestämään tämän kaikkien aikojen huonoimman diilin puolesta, Tavio totesi Ilta-Sanomille maanantaina.

Suomi maksaa elvytyspakettiin 6,6 miljardia euroa, mutta saa takaisin vajaat 3 miljardia.

Vielä viime vuonna Suomen arvioitiin saavan elpymispaketista avustuksia noin 3,2 miljardia euroa, mutta määrä on pienentynyt sen vuoksi, että Suomen talousluvut eivät ole olleet yhtä huonot kuin aiemmin on arvioitu.

Hallituksen on vastattava välikysymykseen täysistunnossa 15 päivän kuluessa. Saatuaan vastauksen välikysymykseen eduskunta käy asiasta keskustelun, jonka päätteeksi äänestetään valtioneuvoston tai ministerin nauttimasta luottamuksesta.

Tämä on lohko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *